Anunciant eyeos 2.0 per l’1 de gener de 2010

Com alguns de vosaltres ja sabeu, hem estat pensant en eyeos 2.0 durant més d’un any. Des dels primers dies d’eyeos 1.0, tots sabíem que eyeos 2.0 no seria només una simple evolució d’eyeos 1.x amb un nou tema. Volíem un 2.0 totalment nou, pensat des de zero. Una nova metàfora d’escriptori, aplicacions de base noves, i, especialment una nova forma de treballar. I després d’algunes setmanes de dur treball, estem a punt per presentar els plans d’eyeos 2.0.

El nou escriptori

L’escriptori eyeos és el lloc on cada usuari accedeix després d’autentificar-se. Per a eyeos 2.0, en lloc de mostrar un munt d’icones i un fons de pantalla, hem decidit utilitzar l’escriptori per mostrar la informació més útil per a l’usuari.

L’escriptori té una nova barra que s’obre per mostrar els menús de les aplicacions disponibles, els esdeveniments relacionats amb la teva sessió i més. A la part dreta tindràs la barra social, que permet interactuar amb altres persones en el sistema eyeos.

dashboard1
dashboard2

Col·laboració més senzilla

N’hi ha prou amb crear un nou document i convidar a alguns amics al mateix. Podràs editar col·laborativament un document i podràs veure quina part d’aquest està sent editat per cada usuari. En el document es bloquejaran automàticament algunes línies per a cada usuari connectat a la zona on estigui treballant i automàticament es desplaçarà cap amunt i cap avall per tal que pugui treballar sempre còmode amb independència de les zones que estan sent editades pels seus amics.

Podràs afegir comentaris a cada part del document i veure quins canvis ha realitzat cada usuari en aquest. Hi haurà diferents funcions i podràs, com a creador del document, convidar a nous amics a treballar-hi. I si els teus amics no estan a eyeos, no et preocupis en absolut. Ells rebran un correu electrònic amb instruccions sobre com treballar amb tu.

wordprocessor

Notificacions en temps real

Veuràs qui està en línia a eyeos. Parla, treballa o comparteix informació amb els teus contactes en temps real. eyeos 2.0 apareixerà amb un protocol de missatgeria instantània integrada per poder parlar amb els teus amics en línia (o deixant missatges fora de línia).

eyeos 2.0 tindrà un pre-llançament l’1 de novembre de 2009. La comunitat, aleshores, tindrà dos mesos per poder treballar, provar i crear aplicacions amb la nova versió d’eyeos i la seva caixa d’eines 2.0. I després d’això, eyeos 2.0 estarà disponible per al públic l’1 de gener de 2010.

Noves Aplicacions de Base

Amb eyeos 2.0 hem tractat les aplicacions de base com a projectes independents dins eyeos. Això vol dir que les aplicacions de base no seran més que la prova de tot allò que pot ser fet amb eyeos, però els usos veritables i poderosos que seran competidors importants dels projectes més coneguts disponibles a Internet tindran absolutament les mateixes funcionalitats que aquestes aplicacions.

Per a eyeos 2.0 es pot esperar un complert processador de text (amb els modes privats i de col·laboració), un sistema de missatgeria instantània, un calendari completament nou i potent integrat amb la resta d’aplicacions, i molt més. Cada aplicació comptarà amb un equip independent (amb un dissenyador i un desenvolupador, si més no) per crear i mantenir-lo.

Revisió del procés d’instal·lació d’aplicacions

Les aplicacions instal·lades per l’administrador estaran disponibles per a ser instal·lades al vostre sistema per cada usuari. Això significa que com a usuari del sistema seràs capaç de triar les aplicacions que vulguis al teu entorn personal de les disponibles al teu sistema.

D’altra banda, els usuaris podran instal lar un nou tipus d’aplicacions (aplicacions de clients) sense necessitat de l’autorització d’un administrador. Els desenvolupadors poden crear aplicacions completament equipades (instal·lables pels administradors) o aplicacions de client (instal·lables per qualsevol usuari).

Nou kit d’eines, nucli, biblioteques i  serveis. Amb la compatibilitat “cap enrere”

eyeos 2.0 arribarà amb el kit d’eines 2.0, que es produeix aplicacions molt més potents. El sistema de fitxers virtual eyeos ha estat reescrit i reanomenat a  eyeos File System Interface, i s’encarregarà dels arxius locals, virtuals, reals o remots. El nucli també ha estat reescrit i gairebé totes les biblioteques o serveis han estat reescrites i millorades per ser capaços de suportar una càrrega  més grossa i ser més ràpid.

Si has estat treballant en algunes aplicacions 1.x no t’has de preocupar. eyeos 2.0 tindrà compatibilitat cap enrere amb les aplicacions d’eyeos 1.x.

Sincronització. Pensada des de zero

Amb eyeos 2.0, podràs utilitzar una eina totalment nova (disponible per a Windows, Mac i Linux) amb la que podràs sincronitzar els contactes, arxius, programes (incloent suport per a les aplicacions més populars per a Windows, Mac i Linux) amb el teu compte d’eyeos. Així eyeSync 1.x desapareix i una eina totalment nova (creada com un projecte separat) s’està desenvolupant i es publicarà juntament amb eyeos 2.0.

Quan. Quan?. Quan!

El pre-llançament d’eyeos serà l’1 de novembre. Aquest llançament està pensat per mostrar el nou sistema base, d’escriptori i kit d’eines als desenvolupadors per tal que puguin començar a treballar amb el seu eyeos 2.0. Durant novembre i desembre anirem presentant per separat cada una de les aplicacions de base.

Les últimes setmanes de desembre estaran dedicades a traduir eyeOS 2.0, i la versió final es presentarà a la comunitat d’eyeos l’1 de gener de 2010. L’anunci oficial es farà uns dies més tard, en el mateix moment en què eyeos.info s’actualitzarà i les webs donaran a conèixer eyeos 2.0.

4 Responses to “Anunciant eyeos 2.0 per l’1 de gener de 2010”

 1. eloi says:

  molt bona noticia!
  la meva pregunta:
  es podra fer actualitzacio de la v1 a la v2? o s’haura d’instal·lar de zero i crear-ho tot de nou?

  gracies

 2. [...] Primeres imatges del futur EyeOS 2.0blog.eyeos.org/ca/2009/09/14/anunciant-eyeos-2-0-per-l1-de-g… per vullunfestuc fa pocs segons [...]

 3. [...] de 2010 es publicarà la nova vesió d’EyeOS El 14 de setembre d’enguany es va anunciar oficialment la sortida de la versió 2.0 d’EyeOS, prevista per a l’1 de gener de 2010. EyeOS, del [...]

Leave a Reply