Canviant les habilitats IT per estar preparats pel núvol

CIO Magazine ha publicat un article que explica com els administradors d’IT han de canviar les seves habilitats per tal d’assolir tots els nous reptes tecnològics. El document mostra una situació típica: Per a molts professionals moure el desenvolupament d’aplicacions i gestionar infraestructura basada en el núvol sembla qualsevol cosa menys natural. De fet, els sembla francament difícil, especialment una vegada llegits els articles i comentaris que parlen de la possibilitat que el Cloud Computing elimini molts llocs de treball.

Volem compartir amb tu l’article i les seves recomanacions:

  • Posa el cap al núvol: El primer pas en la reorganització de les habilitats per entrar al núvol és entendre els conceptes bàsics: És a dir, el concepte de cloud computing, els models d’implementació diferents (públics, privats i híbrids) i casos d’ús per a ells, així com saber veure com el model es diferencia de les tradicionals operacions d’IT.
  • Seleccionar les àrees d’especialització i certificacions: els professionals que entenguin el concepte de cloud computing, els seus models de desplegament i casos d’ús seran capaços de parlar amb confiança sobre com les seves organitzacions poden treure profit del núvol i els beneficis que puguin derivar-se d’ell. Parlant de Cloud Computing a les seves empreses se’ls distingirà com experts i podran ajudar a aconseguir que s’implantin projectes de computació al núvol.
  • Impacte del Cloud Computing en treballs específics d’IT: El Cloud Computing canviarà alguns dels tradicionals llocs de treball.
  • Desenvolupadors d’aplicacions: El consens entre els professionals del Cloud Computing és que el núvol no canviarà fonamentalment la feina dels desenvolupadors d’aplicacions. Els desenvolupadors hauran d’aprendre noves habilitats, és clar.
  • Administradors de sistemes: El Cloud Computing canviarà el paper de l’administrador de sistemes de manera significativa, ja que automatitza la part del treball dedicat a configurar sistemes. Això farà que el treball de l’administrador del sistema sigui menys de saber com executar un servidor, per exemple, i més de saber com executar un entorn automatitzat que executa el servidor.
  • Arquitectes: Les empreses que migrin les seves aplicacions i infraestructures al núvol necessitaran arquitectes Cloud per ajudar-los a establir i conduir l’estratègia. Aquests arquitectes han de reunir els seus coneixements de computació al núvol, arquitectura empresarial, emmagatzematge, xarxes i virtualització per a desenvolupar i executar l’estratègia al Cloud.
  • Planificadors de capacitat: el paper dels planificadors de capacitat es converteix en molt més important i més difícil en un entorn al núvol. Han de predir les necessitats d’una organització a nivell de recursos d’IT, com ara ample de banda o capacitat del servidor, ja que els usuaris han de tenir la capacitat de computació quan la necessitin.
  • Responsable de proveïdors: El cloud computing canvia el paper del departament de proveïdors de dues maneres importants: En primer lloc, els venedors amb els que s’estan treballant canviaran. En segon lloc, els contractes i esquemes de pagament seran diferents.

 

Leave a Reply